Ideellt arbete som medlem

Föräldrakooperativet Kokillen

En liten förskola med stort engagemang

Ideellt arbete som medlem

 

Föreningen erhåller bidrag från Lindesbergs kommun för de barn som går på vår förskola. Men vi har inte samma möjligheter som kommunen har att anställa personal inom andra yrkesgrupper (t ex vaktmästare). Därför har vi alla medlemmar en särskild roll som är viktig för att driva föreningen både på ett dagligt basis och vidare framåt.

 

Vi har en styrelse med ordförande, sekreterare, kassör och suppleanter. Alla medlemmar förväntas bidra i styrelsearbete någon gång under deras barns tid på förskolan.

 

Medlemmarna i vår förening ingår i olika arbetsgrupper; vaktmästeri-, it och teknik-, gårds-, fastighet- samt relationsgrupp. Där medlemmarna har sina ansvarsområden som de sköter ideellt. Man väljer att tillhöra en av dessa grupper.

 

Vi som är medlemmar i kooperativet gör en föräldrainsats var per termin enligt rullande schema. Detta innebär att man går in i verksamheten en arbetsdag och deltar i arbetet med barngruppen. Detta ger en god kännedom om verksamheten och rutinerna samt bra kontakt både med barn och personal.

 

Vi har 1-2 arbetsdagar per termin då vi fixar och ordnar till våra barns arbetsmiljö ute och inne. Detta är en sällskaplig dag då vi gemensamt ses alla familjer och gör en insats för våra barn. Vi äter och fikar gemensamt, så någon donar i köket. Någon annan ser till att barnen har aktiviteter/lekar att roa sig med under den dagen.

 

Våra sponsorer:

Nestibulum laoreet risuis convallis consectetur in olacierat ulamce sollicitue eta duipretium puru necerais feugiag congue convallis.