Ideellt arbete som medlem

Föräldrakooperativet Kokillen

En liten förskola med stort engagemang

Ideellt arbete som medlem


Föräldrakooperativet drivs i form av en ekonomisk förening. Ändamålet är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att bedriva en ekonomisk verksamhet i vilken medlemmarna deltar. Föreningen erhåller bidrag från Lindesbergs kommun för de barn som går på vår förskola. Men vi har inte samma möjligheter som kommunen har att anställa personal inom andra yrkesgrupper (t ex vaktmästare). Därför har vi alla medlemmar en särskild roll som är viktig för att driva föreningen både på ett dagligt basis och vidare framåt.


Vi har en styrelse med ordförande, sekreterare, kassör och suppleanter.


Medlemmarna i vår förening ingår i olika arbetsgrupper; vaktmästeri- , gårds-, eller relationsgruppen. Varje arbetsgrupp sköter sina ansvarsområde tillsammans med styrelsen och personalen. 


Medlemmarna samarbetar och deltar i förskolans verksamhet, genom att göra en eller flera föräldrainsatser. Detta innebär att man går in i verksamheten en eftermiddag mellan 16 -18.00 och deltar i arbetet med barngruppen. Detta ger en god kännedom om verksamheten och rutinerna samt bra kontakt både med barn och personal.


Vi har 1-2 arbetsdagar per termin. Under denna dag fixar och ordnar vi, föräldrar och barn, förskolans arbetsmiljö ute och/eller inne.


Nestibulum laoreet risuis convallis consectetur in olacierat ulamce sollicitue eta duipretium puru necerais feugiag congue convallis.