Våra lokaler

Vår förskola ligger i en liten by som heter Fanthyttan och ligger ett par mil från Lindesberg.

Huset är en gammal byskola och har under de senaste 15 åren bedrivits som kursgård. Vi flyttade in i denna fastighet hösten år 2020.

Huset är charmigt, har rymliga lokaler med en hel del historia i väggarna. Alla våra lokaler är nyrenoverade och fräscha. 


Förskolans lokaler ägs av föreningens medlemmar och vi utvecklar lokalerna regelbundet efter den pedagogiska verksamheten. 

I hallen möts man av gamla fotografier från den gamla skolan som startades upp för 100 år sedan.  

Rörelse är viktigt och vi har en inredd gymnastiksal där barn och pedagoger utför olika former av rörelseaktiviteter. Vi har redskap som används och en favorit är att bygga hinderbana eller dansa till musik. 

Gårdsmiljö

Vi gillar historia och återbruk och därför är våra lokaler inredda med både gammalt och nytt. Vi gillar idén om att ta hand om gamla saker och hitta nya användningsområden. 

I vårt kök har vi en öppen planlösning där barnen kan se och känna doften av nylagad mat och nybakt bröd.  

Vi har en damm välsignad av en buddistisk munk som även är gjord som minnesplats för tsunamins offer.

Barnen på förskolan är indelade i olika grupper och här använder vi oss av Bamse och hans vänner. Lokalerna är därför anpassade efter varje grupp. 

Vår utegård erbjuder en stimulerande miljö med närhet till natur och skog. Här kan barnen utforska och ta del av rofylld miljö.  

Vi har även olika samlingsplatser bla “Hobbit” huset som är en grillkåta där vi kan laga mat.